Президент Молдови хоче заборонити в’їзд російським депутатам

Вівторок, 17 березня 2015, 15:34

Президент Молдови Ніколай Тімофті запропонував заборонити в’їзд для російських депутатів до країни, якщо вони не здійснюють офіційних візитів.

Про це він сказав в ефірі каналу "Молдова-1", повідомляє Deschide.md.

Тімофті звинуватив Москву у втручання у виборчу кампанію в Гагаузії і заявив, що потрібні жорсткі дії щоло російських офіційних діячів, які прибувають до Молдови і демонструють неприйнятну поведінку.

"Думаю, потрібна жорстка реакція. Відтак ми попросили міністра закордонних справ і європейської інтеграції Наталію Герман вжити необхідних кроків для заборони в’їзду російських депутатів поза офіційними візитами" – сказав президент Молдови.

Він повідомив, що раніше МЗС Молдови вже передавав російському посольству позицію молдовської влади щодо зустрічей російських політиків з кандидатом на пост глави Гагаузії, депутатом молдовського парламенту Іриною Влах.

Як повідомляє ТАСС, активну підтримку Влах надає опозиційна Партія соціалістів Молдови, яка має найбільшу фракцію в парламенті, контролюючи чверть мандатів.

Підтримати їх минулого тижня в Молдову приїжджали російські депутати - Микола Валуєв, Олена Драпеко, які відвідали Кишинів і ряд міст Гагаузії.

Найближчим часом, за запрошенням соціалістів, у Молдові також чекають Ірину Родніну і Анатолія Карпова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.