ВР підтримала звернення до Радбезу ООН і ЄС про введення миротворців

Вівторок, 17 березня 2015, 18:08

Верховна Рада підтримала президентський проект постанови про звернення до Ради безпеки ООН і Рада Європейського Союзу про розгортання на території країни міжнародній операції з підтримання миру і безпеки.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За прийняття звернення у вівторок проголосували 341 депутат.

У зверненні до Ради безпеки ООН міститься заклик "почати відповідні процедури щодо розгортання на території України міжнародної операції ООН по підтримці миру і безпеки, конкретні умови якої будуть визначені під час консультацій з українською стороною відповідно до встановлених процедур".

"Прошу направити в Україну оціночну місію з метою вивчення ситуації та внесення відповідних рекомендацій на розгляд Ради безпеки ООН", - наголошується у зверненні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН та ЄС щодо введення миротворців в Україну. 

Згідно зі своїм рішенням, РНБО пропонувала президентові та Верховній раді звернутися до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського союзу з проханням про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.