Україна просить Румунію підтримати звернення щодо миротворців - Порошенко

Вівторок, 17 березня 2015, 15:42

Президент України Петро Порошенко звернувся до Румунії з проханням підтримати звернення України до Ради Безпеки ООН і до Ради Євросоюзу щодо направлення миротворців на Донбас.

Про це Порошенко сказав після зустрічі с румунським колегою Клаусом Вернером Йоханнісом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це забезпечить більш надійну стабілізацію ситуації і зможе нам допомогти уникнути численних жертв", – сказав Порошенко.

Також президенти дійшли згоди щодо необхідності суттєвої модернізації системи безпеки в Чорноморському регіоні.

Окрема увага під час зустрічі була приділена подіям в Республіці Молдова, зокрема в її Придністровському регіоні.

"Ми домовилися про координацію наших дій щодо Придністров’я для того, щоб сприяти розморожуванню цього конфлікту і допомогти суверенній та незалежній Молдові відновити свою територіальну цілісність і реінтегрувати придністровський регіон в Молдову", – сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН та ЄС щодо введення миротворців в Україну. 

Згідно зі своїм рішенням, РНБО пропонувала президентові та Верховній раді звернутися до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського союзу з проханням про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.