Україна долучиться до програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020"

Четвер, 19 березня 2015, 12:36

20 березня відбудеться урочисте підписання Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України.

"Українські науковці з університетів і науково-дослідних інституцій матимуть доступ до великих ресурсів, їх заявки конкуруватимуть з усіма грантовими заявками європейських країн", - повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Як повідомив Квіт, асоційована участь України в програмі "Горизонт 2020" передбачає фінансовий внесок, сплата якого забезпечить участь українських науковців в заходах програми, фінансування їх науково-дослідних проектів, передачі обладнання тощо.

"Загальна сума визначеного внеску України для участі в програмі становить 35,5 млн євро, але, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні, ЄС запропонував 95-відсоткову знижку", - повідомив міністр.

Окрім того, сплата Україною першого внеску за 2015 рік перенесена на період з 2016 до 2020 роки, а ця сума розподілена на наступні роки участі України в програмі "Горизонт 2020".

Програма Європейського Союзу "Горизонт 2020" розпочалася 2014 року та розрахована на 7 років (2014-2020 роки). Програма орієнтована на підтримку дослідницької та інноваційної діяльності в усіх сферах суспільного життя – від фундаментальних наук до впровадження інновацій в реальний сектор економіки.

Участь України в проектах Рамкової програми з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020" дозволить українським вченим проводити фундаментальні дослідження в найбільших науково-дослідних центрах, виконувати широкий спектр новаторських і прикладних робіт, надасть можливість залучати високотехнологічні галузі промисловості України до реалізації проектів і отримувати додаткові замовлення на створення високотехнологічної продукції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: