У Польщі розслідують справу військового льотчика, який шпигував на користь РФ

Четвер, 19 березня 2015, 15:25

Лейтенант ВПС Польщі передавав дані про маршрути польських винищувачів F-16 російській розвідці.

Такі обвинувачення йому висунула, як дізнався портал TVN24, Служба військової контррозвідки Польщі.

Як стало відомо виданню, військовик мав намір скопіювати кілька тисяч планів маршрутів винищувачів. Однак офіційно прокуратура звинувачує його в "неправильному поводженні зі службовими документами".

Як зазначає видання, льотчика затримали ще в листопаді минулого року.

"Були підозри, що він копіював кілька тисяч польотних планів польських F-16. Є явні ознаки того, що дані передавалися російській розвідці" - розповіли виданню джерела, пов'язані з Міноборони Польщі.

В той же час військова прокуратура стверджує, що льотчика відсторонили від виконання  службових обов'язків з інших причин: привласнення амуніції, незаконного зберігання цієї амуніції і недбалості при роботі зі службовими документами.

На запит журналістів, чому військова прокуратура не розслідує справу про шпигунство, у прокуратурі відповіли, що не мають належних доказів, і "якщо пан редактор має такі дані, просимо поділитися з ними зі слідством".

В той же час джерела в Міноборони Польщі стверджують, що розбіжності в оцінці доказової бази є наслідком конфлікту між Службою військової контррозвідки і військовою прокуратурою.

Ще один ключ у цій справі – співробітник російського посольства, якому підозрюваний ймовірно передавав дані, був видворений з Польщі одразу після затримання льотчика. Однак у МЗС Польщі цю інформацію не коментують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: