ЄК хоче обмежити корпорації у використанні низькоподаткових юрисдикцій

Четвер, 19 березня 2015, 15:37

Європейська комісія представила пакет заходів податкової прозорості для вирішення проблеми ухилення від сплати податків транснаціональними корпораціями та недобросовісної податкової конкуренції в ЄС.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Ключовим елементом цієї податкової прозорості пакету є пропозиція ввести автоматичний обмін інформацією між державами-членами щодо податкових рішень стосовно корпорацій", - йдеться у заяві.

Передбачається, що національні податкові органи повинні будуть щоквартально складати детальні доповіді про всі податкові угоди, які вони уклали з транснаціональними компаніями.

"Автоматичний обмін інформацією з податкових рішень дозволить державам-членам виявляти зловживання податковою корпоративною практикою і вжити необхідних заходів у відповідь", - зазначають у Єврокомісії.

У Європі незадоволені тим, що всесвітньо відомі компанії використовують деякі низькоподаткові юрисдикції ЄС, щоб не платити податки у себе на батьківщині.

"Необхідно відновити зв'язок між тим, де компанії насправді отримують прибуток і де платять податки. Для цього країни ЄС повинні бути відкритими і співпрацювати", - заявив єврокомісар П'єр Московісі.

Податкові реформи для подальшого впровадження повинні бути схвалені всіма 28 країнами Євросоюзу.

Як повідомлялося, Єврокомісія почала розслідування у Бельгії проти групи багатонаціональних корпорацій за ухилення від сплати податків.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія обіцяла провести незалежне розслідування звинувачень на адресу Люксембургу щодо підтримки ухиляння фірм від сплати податків.

Причиною цього стала інформація про те, що німецькі та міжнародні концерни за підтримки Люксембургу ухилялися від сплати податків на мільярдні суми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: