Люксембург дозволив ЄС перевірити свої схеми оподаткування

П'ятниця, 19 грудня 2014, 12:43

Люксембург поступився перед тиском ЄС і погодився надати розкрити перед Єврокомісією деталі податкових схем, які він мав з мультинаціональними компаніями.

Про це повідомляє видання Euobserver.

Прем'єр-міністр Ксав’є Беттель сказав, що після суперечок з Єврокомісією він відповість на її вимоги, тому що інші держави-члени тепер також зобов’язані надавати аналогічну інформацію про спрощені схеми оподаткування.

"Якщо ми всі в одному човні, варто позбутися тих суперечок, які ми мали з комісією", - сказав він.

Раніше ЄК також попросила розкрити податкові схеми у таких країнах, як Люксембург, Кіпр, Ірландія, Мальта, Велика Британія та Нідерланди.

Але в середу Брюссель вирішив розширити свої інформаційні запити на всі 28 країн-членів і попросив розкрити деталі оподаткування компаній з 2010 по 2013 роки.

"Ми наполягали, щоб перевірки були здійснені на глобальному рівні і тепер ми задоволені, що цього рівня досягнуто", - зазначив Беттель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія має намір посилити заходи проти податкових привілеїв для великих підприємств і не виключає проведення нових розслідувань за підозрою в співучасті в незаконному ухилянні від сплати податків у низці країн.

Раніше Єврокомісія обіцяла провести незалежне розслідування звинувачень на адресу Люксембургу щодо підтримки ухиляння фірм від сплати податків.

Причиною цього стала інформація про те, що німецькі та міжнародні концерни за підтримки Люксембургу ухилялися від сплати податків на мільярдні суми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.