МЗС РФ продовжує погрожувати європейським країнам

Четвер, 26 березня 2015, 14:56

США та іншим країнам НАТО давно пора відмовитися від "згубних односторонніх кроків" у сфері ПРО.

Про це заявив у середу офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає ТАСС.

"Викликає сум, що деяким європейським представникам був потрібен тривалий час, щоб почати, нарешті, усвідомлювати ряд очевидних речей, пов'язаних з розгортанням елементів глобальної ПРО США", - зазначив дипломат.

Він нагадав, що Росія "протягом багатьох років привертала увагу до того, що формована США з підключенням їх союзників по НАТО протиракетна архітектура в перспективі може становити загрозу для російських сил стратегічного стримування, що призведе до зламу паритету і вимагатиме відповідних заходів, спрямованих на відновлення стратегічного балансу".

"Неприйнятні спроби пересмикувати наші базові установки в ядерній сфері", - зазначив Лукашевич.

"Нагадуємо, що відповідно до чинної редакції російської Військової доктрини, наша країна залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї та (або) її союзників ядерної та інших видів зброї масового ураження, а також у разі агресії проти Російської Федерації, коли під загрозу поставлене саме існування держави", - підкреслив він.

"Закликаємо припинити зловмисні спекуляції на цю тему, що мають, на жаль, місце в натівських колах", - підкреслив офіційний представник МЗС РФ.

"США та іншим країнам НАТО, на наш погляд, давно пора відмовитися від згубних односторонніх кроків у сфері ПРО. Тоді й не доведеться турбуватися про їх наслідки",  - наголосив Лукашевич.

Нагадаємо, раніше посол РФ в Данії Михайло Ванін заявив, що Данія буде мішенню для можливої російської ядерної атаки, якщо приєднається до системи ПРО НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: