Пушков: цінності Росії - не права людини, а протидія кольоровим революціям

Вівторок, 3 березня 2015, 11:07

Голова комітету державної думи РФ з міжнародних справ Олексій Пушков вважає, що Росії необхідно просувати не "євроатлантичні цінності", засновані на дотриманні прав людини, а свою ціннісну систему, зокрема - недопущення революційної зміни влади.

Про це Пушков розповів в інтерв'ю російській газеті Известия.

З такою заявою російський депутат виступив, обґрунтовуючи необхідність створення парламентської асамблеї об'єднання БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР) на противагу парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Пушков вважає, що асамблеї БРІКС, на відміну від ПАРЄ, не варто працювати над забезпеченням "прав людини". В ПАРЄ, на його думку, "панують євроатлантичні підходи", чужі для Росії.

"Країни БРІКС теж мають свою систему цінностей, і вони відрізняються від євроатлантичних. Це, скажімо, недопущення "помаранчевих революцій", тобто зміни урядів і влади в інших країнах через зовнішній вплив. Хіба ж це не цінність? У ПАРЄ ці питання серйозно обговорювати не дають", - обґрунтував свою позицію глава думського комітету, який також очолює російську делегацію в ПАРЄ.

"Парламентський форум БРІКС, навпаки, може серйозно обговорювати такі питання (як протидія революціям), як і просувати такі цінності, як суверенітет і самостійність держав. Ми могли б також обговорювати регіональні конфлікти - як ставитися до України, як ставитися до Сирії, що робити з ІГІЛ, як реформувати МВФ та інші міжнародні інститути", - додав він.

Пушков також зазначив, що Росія не повертатиметься до роботи в ПАРЄ до кінця поточного року і гарантовано відхилить всі пропозиції Ради Європи про свою участь у квітневій сесії асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.