У Порошенка пояснили, чому досі не призначені посли в деяких країнах

Середа, 1 квітня 2015, 14:02

Президент Петро Порошенко досі не призначив послів України в деяких країнах через високі вимог до кандидатів.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Знайти справжніх професіоналів в кожну країну - це важке завдання, особливо в умовах, коли бюджет цього напряму скорочений. Бути послом - тепер уже не легка робота, а дуже важка праця. Тому іноді виникає пауза, за яку нас критикують. Останнім часом ми змогли знайти достойних людей і призначили послів в десятки країн. Але у деякі важливі країни ми досі в процесі підбору кандидатур", - сказав Чалий.

За словами Чалого, президент як колишній міністр закордонних справ особисто знає майже весь дипломатичний корпус України, і подати йому неякісну кандидатуру на посла або генерального консула - неможливо.

"Я щоденно підтримую зв'язок з колегами з шести-семи ключових країн, щоб ми не втрачали взаємодії - це радники канцлера Німеччини, президента Франції, президента Європейської ради, президентів США, Польщі і Литви, радники прем'єра Великої Британії. Ми весь час на зв'язку і обмінюємося рекомендаціями та інформацією", - сказав він.

Як повідомлялося, 19 березня Порошенко призначив Ігоря Сагача надзвичайним і повноважним послом України в Королівстві Швеція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: