Рада Європи відповіла на критику Авакова: час для розслідування злочинів Майдану втрачено

Середа, 15 квітня 2015, 15:48

Керівник міжнародної дорадчої групи Ради Європи (МДГ), яка спостерігає за розслідуванням подій на Майдані, оприлюднив відповідь на публічну критику Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на адресу МДГ.

Президент МДГ Ніколас Братца, колишній президент ЄСПЛ відреагував на цю критику у своїй промові 15 квітня в Страсбурзі, на засіданні комітету міністрів Ради Європи, повідомляє "Європейська правда".

Братца нагадав, що у звіті МДГ містилися серйозні звинувачення на адресу МВС, яке недостатньо співпрацювало з Генпрокуратурою щодо розслідування вбивств на Майдані, що призвело до негативних наслідків для слідства.

"Я розумію, що наша критика є сильною. Вона призвела до не менш жорсткої реакції з боку міністра внутрішніх справ, який назвав висновки групи "дивними і необґрунтованими", а також висловив низку звинувачень щодо чесності та неупередженості МДГ.

Не думаю, що мені варто вдаватися до детальних відповідей щодо цих звинувачень. Звіт сам по собі є красномовним.

Але я маю звернути увагу на одну річ – початково критика звучала не від нас, а від генпрокуратури", - заявив Ніколас Братца.

Представник Ради Європи окремо зауважив, що МДГ неодноразово зверталася до відомства  Авакова – під час особистих зустрічей та письмово – з проханнями прокоментувати деталізовані звинувачення на їх адресу.

"На жаль, як і зазначено в нашому звіті, група не отримала задовільних відповідей, які могли би розвіяти враження про явну нестачу співпраці з боку МВС", - додав Братца.

Він також зазначив, що наприкінці 2014 року співпрацю між МВС та ГПУ нарешті було налагоджено, але до того часу було втрачено 10 місяців, які мали би бути витрачені на ефективне розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.