Експертна група Ради Європи оприлюднить звіт щодо Майдану 31 березня

П'ятниця, 20 лютого 2015, 13:42

Міжнародна дорадча група Ради Європи із нагляду за розслідуваннями злочинів, які були скоєні на Майдані, представить звіт стосовно цих подій 31 березня.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

"Функція групи полягає в тому, щоб розглянути чи розслідування цих інцидентів відповідають усім вимогам Європейської конвенції про права людини і прецедентного права Європейського суду з прав людини", - йдеться в повідомленні.

Звіт зараз перебуває в процесі підготовки і його текст буде передано генеральному секретарю Ради Європи та українській владі 31 березня 2015 року.

Мандат діяльності групи було розширено і на розслідування трагічних подій, що відбулися в Одесі на початку травня минулого року. "Тому група нещодавно звернулася до Генеральної прокуратори України з попереднім запитом щодо ходу розслідування подій, що відбулися в Одесі", - йдеться в заяві.

Міжнародна дорадча група, яка складається з трьох незалежних експертів, була створена за ініціативи генсека РЄ Торбйорна Ягланда.

Її очолює колишній голова Європейського суду з прав людини Ніколас Братца, двома іншими членами групи є колишній суддя ЄСПЛ Володимир Буткевич та колишній прокурор України Анатолій Анпілогов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.