В РЄ помітили реформи в Україні та наполягають на помилках в розслідуванні Майдану

Середа, 15 квітня 2015, 20:29

Комітет міністрів Ради Європи у середу ухвалив комплексне рішення щодо ситуації в Україні, в якому вітає процес реформ в нашій державі і закликає Україну сприйняти конструктивну критику Міжнародної дорадчої групи щодо розслідування злочинів проти Майдану і покарати винних.

Про це йдеться в тексті рішення, яке наразі не публікувалося, але є в розпорядженні "Європейської правди"

Зокрема, в РЄ закликали Україну прийняти до уваги висновки Міжнародної дорадчої групи щодо розслідування злочинів проти Майдану і покарати винних.

Водночас Комітет міністрів РЄ привітав реформи, які проводяться в останні місяці українською владою "задля консолідації функціонування демократичних інститутів, захисту прав людини та верховенства права".

Комітет також "підкреслив важливість швидкого впровадження децентралізації, реформ судової системи, виборчого законодавства, боротьби з корупцією та ефективного захисту прав людини".

Документ підтверджує готовність Ради Європи надавати подальшу допомогу Україні в цьому напрямку.

Про затвердження такого рішення повідомив також представник України у Раді Європи Микола Точицький.

Крім того, у тексті рішення вказано, що Комітет міністрів Ради Європи "засуджує незаконну анексію Автономної республіки Крим Росією та Севастополя і черговий раз підкреслює неприпустимість зміни їх статусу".

"Комітет висловив заклопотаність зв'язку з погіршенням ситуації з правами людини на сході України і Криму; ще раз підкреслив необхідність забезпечення поваги всіх прав людини, в тому числі прав національних меншин, зокрема, кримських татар", - йдеться у документі.

Як відомо, Росія є одним з членів Ради Європи і голосує проти всіх рішень щодо України, однак, як правило, резолюції КМ знаходять підтримку всіх членів РЄ, окрім Росії та її сателіта Вірменії.

Нагадаємо, раніше Міжнародна дорадча група оприлюднила звіт щодо подій на Майдані, в якому сказано, що українська правоохоронна система не здійснила необхідних дій для розслідування подій на Майдані, а подекуди - прямо перешкоджала розслідуванню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: