Нуланд: ми продовжуватимемо чинити опір агресії Росії

Четвер, 16 квітня 2015, 10:32

Не може бути й мови про зняття санкцій з РФ до повного виконання мінських домовленостей, а в разі подальшої агресії Захід готовий до опору.

Про це в ефірі польського каналу TVN24bis заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

За її словами, у Заходу нема жодних ілюзій, що ситуація з дотриманням режиму припинення вогню є ідеальною. Вона додала, що вздовж лінії перемир'я досі чути постріли, і Росія не перестала озброювати і навчати сепаратистів. Тим не менш, це набагато краще, ніж на початку року.

"Зараз люди все ще вмирають, але рівень насильства знизився", - сказала Нуланд.

"Ось чому так важливе стримування. Ми повинні бути дуже твердими щодо Москви, щоб там розуміли,  що станеться у разі захоплення нових територій чи перетину лінії, встановленої у Мінську", - додала вона.

Основним засобом тиску на Москву Вікторія Нуланд вважає санкції, які не повинні бути зняті до тих пір, доки угода про припинення вогню не буде виконана "в повному обсязі".

Нуланд наголосила на необхідності збереження єдності ЄС і НАТО у питанні санкцій.

"Кожна країна багато втратила на санкціях, але ця ціна буде набагато вищою, якщо допустити, що насильство продовжуватиметься і наблизиться до наших кордонів", - зазначила представниця Держдепу.

"Ми ясно дали зрозуміти, що будемо чинити опір агресії з боку Росії і будемо допомагати нашим союзникам і друзям, які піддаються тиску", - наголосила Нуланд, додавши, що "там, де це можливо" американці співпрацюватимуть з росіянами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: