Пушков збере послів ЄС в РФ і запропонує їм скасувати санкції

Вівторок, 21 квітня 2015, 08:43

Послам країн Євросоюзу на закритій зустрічі з головою комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексієм Пушковим запропонують обговорити питання скасування санкцій Євросоюзу щодо російських політиків і бізнесменів.

Про це повідомляє видання "Известия".

"Ми вирішили піти назустріч європейським колегам, оскільки вважаємо, що, особливо після мінських угод, такий діалог може бути корисний, тому що напруженість у відносинах з Євросоюзом сьогодні зберігається", - сказав Пушков.

За його словами, в березні посли Євросоюзу були запрошені в Держдуму для обговорення відносин Росії і ЄС, проте на той момент вони від участі відмовилися.

Тепер за ініціативою керівника місії ЄС в Росії Вігаудаса Ушацкаса було запропоновано розглянути можливість закритої зустрічі між депутатами і послами країн ЄС, більшість з яких вже підтвердили свою участь.

Пушков не виключає, що одним із питань зустрічі стане перспектива скасування взаємних санкцій, які, на його думку, серйозно отруюють клімат стосунків між Росією і ЄС.

"Наприклад, у Франції бізнес цими санкціями незадоволений. Після того як було укладено мінські угоди, політична атмосфера в деяких європейських столицях почала поліпшуватися", - зазначив він.

"Це не стосується Лондона, Варшави", - додав Пушков.

Як зазначили в Держдумі, рішення про скасування санкцій приймають відповідні структури Євросоюзу, тому жодних сенсацій на цій зустрічі не відбудеться, але посли так чи інакше впливають на прийняття цих рішень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: