Німеччина передасть для переселенців у Сумську область 9 тонн гумдопомоги

Середа, 22 квітня 2015, 08:48

У Сумську область Німеччина передасть для переселенців 9 тонн гуманітарної допомоги.

Про це під час апаратної наради розповів керівник обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, Сергій Надточеєв, повідомляє УНІАН.

Як зазначається, за ініціативи Міністерства зовнішніх справ Федеративної Республіки Німеччини та Посольства ФРН в Україні Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини та Спілкою Самаритян України реалізується проект щодо надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

"У його рамках Сумщина отримає 9 тонн гуманітарної допомоги. Вантаж буде розподілено між інвалідами І групи, одинокими матерями, багатодітними родинами", - зазначив посадовець.

За його словами, у квітні до області прибуло 89 переселенців, і нині на Сумщині зареєстровано 14 тисяч 517 таких осіб. За призначенням щомісячної адресної допомоги звернулися 7 тисяч 838 сімей.

У Сумську область станом на 20 березня прибули 14 тис. 315 вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей і АР Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.