США додатково виділять Україні $17,7 млн гуманітарної допомоги

Вівторок, 21 квітня 2015, 12:06

США виділять уряду України додатково $17,7 млн в якості гуманітарної допомоги для вразливих груп населення з метою поліпшення житлових та санітарно-гігієнічних умов, харчування, охорони здоров'я і забезпечення питної води.

Про це заявив віце-президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляє сайт посольства США в Україні.

"Байден і Порошенко привітали зусилля ОБСЄ для ведення переговорів з реалізації угоди про припинення вогню та закликали Росію дотримуватися умови мінських домовленостей, а також припинити передачу важкої зброї в Україну і зосередження військ вздовж міжнародної кордону", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники обговорили також зусилля по реформуванню України. Байден привітав організацію Національного антикорупційного бюро і закликав до подальшого здійснення верховенства права, у тому числі заходів з реалізації судової реформи та антимонопольного законодавства.

Як повідомлялося, США готові надати Україні кредитні гарантії у розмірі $1 млрд у рамках фінансової підтримки у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: