Меркель - за використання терміна "геноцид" у зв'язку з трагедією вірмен

Середа, 22 квітня 2015, 11:29

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує позицію, згідно з якою у зв'язку з масовими вбивствами і вигнаннями вірмен в Османській імперії 100 років, може бути застосоване поняття "геноцид".

Про це пише "Німецька хвиля".

 У той же час глава німецького уряду побоюється, що використання Берліном цього терміна може негативно позначитися на процесі примирення між Вірменією і Туреччиною - державою-правонаступницею Османської імперії.

Раніше повідомлялося, що Альянс ХДС/ХСС і Соціал-демократична партія Німеччини планують у зв'язку із столітньою річницею масового вбивства вірменів в Османській імперії 24 квітня ухвалити резолюцію, в якій про трагедію вірмен говориться наступне: "Ваша доля - приклад історії масових знищень, етнічних чисток, переслідувань, навіть геноцидів, якими страшним чином позначено ХХ століття".

Таким чином правляча коаліція пов'язує долю вірмен і поняття "геноцид", при цьому прямо не характеризуючи їх вбивства 100 років тому цим терміном.

Уряд США в свою чергу уникає використання терміну "геноцид". Президент Барак Обама уникає вживання терміна "геноцид" з поваги до країни-партнера Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.