Міноборони Німеччини хоче замінити 167 тис. неякісних штурмових гвинтівок

Четвер, 23 квітня 2015, 09:23

Міністер оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн заявила про намір замінити 167 тис. штурмових гвинтівок G36, які використовує Бундесвер, через значні проблеми з точністю.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Після засідання комітету з оборони Бундестагу фон дер Ляєн наголосила, що "G36 у нинішньому вигляді не має майбутнього у Бундесвері". Однак вона не виключила, що заміною гвинтівці може бути вдосконалена версія G36.

Депутати поки не створюватимуть спеціальний комітет з розслідування "афери з G36" - з'ясування обставин справи продовжать в рамках парламентського комітету.

Минулого тижня експерти представили результати дослідження, згідно з яким при перегріві точність влучання при стрільбі з гвинтівки знижується з необхідних 90% до 7%. Те саме відбувається під час неперервної стрільби.

Виробник гвинтівки - компанія Heckler & Koch - піддає сумніву висновки експертів і звинувачує уряд у завданні шкоди репутації виробника.

Проблеми з гвинтівкою вперше були зафіксовані в 2010 році. У березні 2012 року департамент озброєнь міністерства оборони зауважував "значні недоліки" гвинтівки. Про це повинен був знати і тодішній міністр оборони, а сьогодні - міністр внутрішніх справ країни Томас де Мезьєр.

Саме тому представники фракцій Лівої партії та "зелених" вимагають заслухати його на засіданні комітету. Опозиція, зокрема, представниця "зелених" Аґнєшка Брюґґер, звинувачує уряд у "систематичному приховуванні" проблеми. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.