Мрію побачити Росію в ЄС - президент Чехії

Четвер, 23 квітня 2015, 15:45

Президент Чехії Мілош Земан мріє побачити Росію одного дня членом ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Прага".

"У мене є мрія. У довгостроковому майбутньому Російська Федерація буде членом Євросоюзу", - відзначив він.

"Якщо вам не подобається, думайте, що Євросоюз вступає в Російську Федерацію. Але результат буде той самий. Це природна економіка", - наголосив Земан.

"З одного боку - сировинні ресурси, з іншого боку - сучасні технології. Комплементарність. Кожній зі сторін потрібна друга частина цієї економіки. Потрібно створити таку економіку, при якій зростає рівень розвитку всіх держав", - додав він.

Водночас Земан вкотре повторив свої тези про те, що Україні не варто вступати до НАТО.

"Але якщо вже НАТО розширилося, то я думаю, що на цьому варто зупинитися. Що ті, хто говорить, наприклад, про Україну як про майбутнього члена НАТО, помиляються з різних причин. Можна хотіти вступити в НАТО. Але є й інша сторона, яка повинна сказати вам, чи прийме вона вас",  зауважив президент Чехії.

Окрім того, Земан висловився за "повне виконання мінських угод" та знову зауважив, що на Україні триває "громадянська війна".

"Що стосується України, то я - за виконання мінських домовленостей. Повного їх виконання. Включаючи децентралізацію України, це складова частина цих угод. Включаючи повний контроль Україною свого кордону з Росією. І звичайно припинення того, що я називаю громадянською війною. Там йде громадянська війна", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше Земан заявив, що Путіну не потрібен знищений "громадянською війною" Донбас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.