На саміті Україна-ЄС обговорюватимуть розширення Євросоюзу - МЗС

Четвер, 23 квітня 2015, 18:05

На саміті "Україна-ЄС", який відбудеться 27 квітня в Києві, обговорюватиметься питання перспективи подальшого розширення Євросоюзу на Схід.

Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на брифінгу, передаэ УНІАН.

"Саміт "Україна-ЄС" - це зустріч на найвищому політичному рівні. І, незважаючи на те, що це буде 17-та зустріч між Україною і Європейським Союзом на найвищому політичному рівні, це буде перша зустріч в рамках реалізації Угоди про асоціацію", - зазначила Зеркаль.

За її словами, на зустрічі обговорюватимуться дуже важливі питання, зокрема "питання імплементації Україною (Угоди про асоціацію) і виконання Україною другої фази плану по лібералізації візового режиму, питання продовження тристороннього газового діалогу, питання забезпечення виконання Угоди про асоціацію, питання надання Україні макрофінансової допомоги і питання української перспективи в сенсі розширення Європейського Союзу".

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства ЄС Йоганнес Ган заявив, що розширення ЄС не буде 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.