Уряд ФРН оголосив про реформування спецслужби

П'ятниця, 24 квітня 2015, 09:22

Відомство канцлера Німеччини вимагає від Федеральної розвідувальної служби (BND) негайних пояснень щодо звинувачень у тому, що Агентство національної безпеки США багато років використовувало ресурси німецької розвідки для шпигунства за політиками, чиновниками та концернами у Європі та, зокрема, у ФРН.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє "Німецька хвиля".

Відомство канцлера уже кілька тижнів обговорює це питання з розвідувальною службою та вказало на проведення комплексного розслідування.

"У межах службового нагляду та контролю за діяльністю адміністративних органів відомство канцлера виявило у BND технічні й організаційні недоліки та розпорядилось негайно їх усунути", - сказав Зайберт.

При цьому представник уряду не коментував конкретні звинувачення.

"Як і раніше, ніщо не вказує на масове шпигування за німецькими та європейськими громадянами", - заявив він.

Водночас співголова німецької Лівої партії Бернд Ріксінґер закликав прокуратуру ФРН провести щодо BND розслідування за підозрою у державній зраді.

"Здається, BND протягом багатьох років була філією американської розвідки", - заявив він. За словами Ріксінґера, очільник BND Ґергард Шіндлер має взяти на себе усю повноту відповідальності за те, що сталось, та подати у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: