Тристороння газова зустріч може відбутися після травневих свят - міністр

Середа, 29 квітня 2015, 18:19

Тристороння зустріч України, Еврокомісії та Росії з газового спору, яка раніше була перенесена на невизначений термін, може відбутися після травневих свят.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє УНІАН.

"Після травневих свят - гарний орієнтир", - відповів він на питання журналістів про ймовірні терміни проведення тристоронньої зустрічі.

Демчишин зазначив, що конкретна дата зустрічі може бути призначена після надання українською і російською сторонами офіційних відповідей на пропозицію Єврокомісії про врегулювання спору.

Міністр також додав, Україна сьогодні направить відповідь на пропозицію Єврокомісії про врегулювання газового спору з "Газпромом", і чекає відповіді від російської сторони.

За словами міністра, пропозиція Єврокомісії зводить в один документ позиції української і російської сторін. Водночас, спірними є питання знижки та розрахунків за російський газ.

Нагадаємо, Європейська комісія направила Україні і Росії пропозиції щодо подальшого процесу врегулювання проблемних питань у газовій сфері.

Як повідомлялося, тристоронні газові переговори за участю України, Росії та Єврокомісії, які мали відбутися в Берліні у квітні, відкладено на невизначений термін.

Раніше ЗМІ повідомили, що делегація Російської Федерації відмовилася від участі у тристоронніх переговорах з Україною та Європейською комісією.

На тристоронніх переговорах мали обговорювати підписання угоди, схожої на "зимовий газовий пакет", підписаний в жовтні 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.