Українська громада у Німеччині відзначатиме День перемоги окремо від російської

Четвер, 30 квітня 2015, 18:19

Представники українського дипломатичного корпусу у Берліні не братимуть участі у заходах, які організовує російське посольство 9 травня у Німеччині.

Про це заявив посол України у Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю Радіо Свобода.

Мельник зазначив, що раніше дипломатичні установи України та Росії у День перемоги над нацизмом чимало заходів проводили разом, але після агресії РФ ситуація змінилася.

"Посольство Росії проводитиме їх 9 травня. Ми не братимемо в них участі. Та й не уявляю, як би я міг стояти поруч з послом країни, яка здійснює агресію проти України? Це було б вершиною цинізму", - сказав Мельник.

Посол зазначив, що заходи за участі українських ветеранів війни, представників нашої дипломатичної установи та української громади відбуватимуться 8 травня.

"Ми покладемо квіти до пам’ятника воїну-визволителю у Трептов-парку. Також і в інших містах Німеччини будуть вшановані полеглі вояки, а на солдатські могили, місця вічного спочинку громадян України, які в роки війни померли тут чи загинули, будуть покладені квіти. А 12 травня заплановано спільне з представниками німецьких офіційних органів богослужіння у Берлінському центральному кафедральному соборі", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: