У США нагадали Чехії про європейську єдність

Вівторок, 7 квітня 2015, 09:55

США підкреслює важливість єдності з країнами ЄС у тиску на Росію.

Про це заявила керівник прес-служби держдепартаменту США Марі Харф під час щоденного брифінгу.

Таким чином вона прокоментувала заяву президента Чехії Мілоша Земана про неможливість спілкування з послом США в Чехії Ендрю Шапіро.

"Ми вже сказали, що зараз не час для звичних стосунків з Росією", - наголосила Харф.

"Чехія є очевидно союзником по НАТО; у нас близькі та партнерські відносини з нею, і ми підкреслюємо важливість єдності з нашими європейськими союзниками і партнерами у тиску на Росію з тим, щоб зупинити розпалювання конфлікту в Східній Україні", - підкреслила вона.

"Це безперервна розмова з нашими партнерами про те, чи можуть вони поїхати туди (до Росії. - Ред.), про відносини, які вони мають з РФ. Звичайно, ми віримо, що європейська єдність - це важливо", - наголосила Харф.

Нагадаємо, раніше Мілош Земан заявив про неможливість спілкування з послом США в Чехії Ендрю Шапіро.

Причиною такої недипломатичної заяви була публічна критика з боку американського дипломата рішення Земана їхати до Москви для участі в параді 9 травня.

У свою чергу Шапіро заявив, що його двері лишаються відкритими для Земана.

"Мені шкода, що президента зачепила моя заява", - сказав він, повторивши, що Земан буде одним з небагатьох президентів, який з'явиться на параді в Москві, тоді як "російські війська на порушення норм міжнародного права дестабілізують сусідню країну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: