Переговори Керрі з Путіним не змінили наміри НАТО щодо Росії – генсек альянсу

Середа, 13 травня 2015, 10:32

Зустріч держсекретаря США Джона Керрі з президентом Володимиром Путіним та міністром Сергієм Лавровим, яка відбулася в ніч на середу, не змінила позиції та намірів альянсу.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг, спілкуючись з журналістами перед початком міністерської зустрічі альянсу в м. Белек (Туреччина), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Він підкреслив, що питання російської агресії, як і планувалося, буде ключовим на зустрічі. "Ці переговори (Керрі-Путін-Лавров) не змінили порядок денний саміту, однак додали додатковий пункт у нашому графіку – вранці ми мали спільний сніданок з Керрі. Я вважаю, що ця подія була дуже продуктивною", зауважив Столтенберг.

Він окремо підкреслив, що санкції, накладені країнами НАТО проти РФ, не будуть пом’якшені, альянс як організація також не відмовлятиметься від санкцій, доки не буде повністю виконано Мінські домовленості.

"Ми зупинили практичну співпрацю з РФ та підтримуємо економічні санкції, але водночас лишаємо відкритою можливість для політичного діалогу", - зуважив генсек.

Як повідомлялося, раніше Столтенерг заявив, що в середу НАТО попередить Росію щодо неприпустимості підтримки сепаратистів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: