Порошенко у Німеччині: ми не маємо припинення вогню

Середа, 13 травня 2015, 16:19

На сході України не дотримується режим припинення вогню попри мінські домовленості і роботу місії ОБСЄ.

Про це заявив президент Петро Порошенко у Німеччині напередодні переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє сайт глави держави.

"На жаль, ми сьогодні змушені констатувати, що ми не маємо припинення вогню. Україна кожен день втрачає найкращих своїх синів, не може дочекатися звільнення з полону заручників", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що сьогодні більше 400 заручників перебуває в полоні бойовиків. Більше 30 українців сьогодні знаходиться за ґратами у Російській Федерації.

"Ми наполягаємо та наголошуємо, що Мінськ має бути виконаним безумовно і наші громадяни мають бути найближчим часом звільненні, включаючи Надію Савченко, героя України, депутата українського парламенту, члена Парламентської асамблеї Ради Європи", - сказав він.

Порошенко також наполягає на безумовному виконанні пункту про відведення важкої техніки та артилерії, про демілітаризацію Широкиного.

За його словами, сьогодні переговори з Меркель будуть присвячені, в тому числі і мінському процесу.

"Ми висловлюємо тверду надію на те, що нам вдасться забезпечити прогрес. Ми обговоримо і підсумки візиту пані Канцлера до Москви. Впевнені в тому, що альтернативи Мінську не існує. І як президент України, безумовно, наголошую на мирному розвитку процесу врегулювання агресії на сході України", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.