Польща проведе національний референдум

Четвер, 14 травня 2015, 08:43

Президент Польщі підписав указ про проведення референдуму у справі одномандатних виборчих округів, податків та фінансування політичних партій.

Про це повідомляє Польське радіо.

Броніслав Коморовський заявив, що документ вже сьогодні потрапить до маршала Сенату. Референдум призначено на 6 вересня.

Під час референдуму поляки відповідатимуть на такі питання: чи вони підтримують впровадження одномандантних виборчих округів у виборах до Сейму, та чи погоджуються на те, щоб політичні партії фінансувалися за дотеперішньою схемою.

Третє питання стосуватиметься введення загального принципу вирішення сумнівів щодо інтерпретації податкового законодавства на користь платника податків.

"Маю надію, що позиція, яку висловить більшість польських громадян, вплине на політичні партії, які завжди мають природну тенденцію переслідувати власні інтереси. А коли говорити про одномандатні виборчі округи, то це питання про те, як приборкати прагнення політичних партій вирішувати, хто матиме більші або ж менші шанси стати депутатом", - сказав Коморовський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.