ВР ратифікувала угоду про статус Консультативної місії ЄС

Середа, 4 лютого 2015, 11:19

Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо статусу Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні).

За цей документ (№0003) проголосували 272 народних депутата із 344, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін під час розгляду зазначив, що ця угода спрямована на допомогу у реформуванні безпекового сектору України.

Так чином, законом ратифіковано відповідну угоду, підписану 17 листопада 2014 року в Брюсселі, яка набирає чинності з дня отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про завершення сторонами внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності Угодою.

Як зазначається в інформаційній довідці щодо Консультативної місії, 22 липня 2014 року Радою ЄС із закордонних справ було прийнято рішення щодо розгортання Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Згідно з рішенням, штаб Місії базуватиметься в Києві. Фінансування діяльності Місії здійснюється за рахунок бюджету ЄС та добровільних внесків держав-членів і третіх країн. Мандат Місії триватиме 2 роки.

Загальний контроль за діяльністю КМЄС в Україні здійснюється Політико-безпековим комітетом ЄС, а поточне керівництво – главою Місії.

Главою Місії призначено Кальмана Міжея, який у 2007-2011 роках був спеціальним представником ЄС з питань Молдови та відповідав за політику ЄС щодо придністровського врегулювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.