РФ вже не заперечує проти імплементації ЗВТ з 1 січня 2016 року - Клімкін

Понеділок, 18 травня 2015, 17:49

Росія більше не має заперечень щодо повної імплементації Угоди про ЗВТ між Україною та ЄС з 1 січня 2016 ркоу.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Брюсселі після тристоронніх консультацій між Україною, Росією та ЄС щодо деяких аспектів імплементації угоди про створення ЗВТ між Україною та Євросоюзом, передає УНІАН.

"Головним результатом цих консультацій є розуміння, в тому числі, з боку російської сторони, що, по-перше, до тексту угоди не будуть виноситися зміни, і по-друге, що не буде перенесення часу повної імплементації зони вільної торгівлі між Україною та ЄС", - наголосив він.

"Російська сторона не висуває заперечень проти цих двох фундаментальних положень", - заявив Клімкін.

Клімкін пояснив, що консультації пройдуть вже найближчим часом і стосуватимуться практичних аспектів трьох сфер: митного адміністрування, технічних бар'єрів у торгівлі і санітарних та фітосанітарних заходів.

"Ці консультації відбуватимуться у тристоронньому форматі, і за результатами консультацій знову відбудеться зустріч на міністерському рівні. Дата зустрічі поки ще не визначена. Але з політичної точки зору всі політичні акценти розставлені, і робота ведеться виключно на експертному рівні щодо трьох названих сфер", - наголосив він.

Водночас глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, який брав участь в переговорах від російської сторони, заявив, що РФ не ставила питання про подальше відтермінування імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передає ТАСС.

"Ні, про це питання не йшлося. Ми таке питання не ставили, і вважаємо, що потрібно максимально ефективно використати той час, який є", - сказав він.

При цьому РФ, ЄС і Україна сформулювали мандат для експертів з відпрацювання митного та технічного регулювання та санітарного контролю, заявив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Брюсселі розпочалися тристоронні переговори щодо імплементації ЗВТ Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.