Франція, Італія та Німеччина створять європейський безпілотник

Середа, 20 травня 2015, 12:22

Франція, Італія та Німеччина підписали угоду про спільну розробку європейської безпілотної літальної системи для військових і цивільних задач.

Розробкою будуть займатися провідні європейські аерокосмічні компанії Airbus Defence and Space, Dassault Aviation та Finmeccanica, повідомляє dassault-aviation.com.

Відповідно до положень Декларації про наміри, підписаної країнами, підприємства протягом двох років будуть проводити дослідницьку роботу зі створення безпілотника середньої висоти і великої тривалості польоту. Після цього має бути прийняте рішення про закупівлю системи.

"Це важливий крок з боку урядів країн ЄС, який чітко визнає, що власна розробка нових систем, і зокрема, військової розвідувальної і безпілотної авіації, має стратегічне значення для європейської безпеки", - сказав голова компанії Airbus Defence and Space Бернхард Герферт.

Наразі країни ЄС користуються військовими технологіями США та Ізраїлю. На дослідницьку роботу щодо власного безпілотника планують витратити близько мільярда євро.

Якщо розробку визнають успішною, перші літальні апарати збудують на початку 2020-х років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.