РФ склала "чорний список" політиків ЄС - ЗМІ

Вівторок, 26 травня 2015, 08:28

У відповідь на санкції Євросоюзу Росія склала свої списки європейських політиків, яким заборонено в'їжджати на російську територію.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на російське дипломатичне джерело.

Для того, щоб уникнути несподіванок на кордоні дізнатися про те, чи включено ім'я в список, можна перед поїздкою до Росії в посольстві або консульстві, повідомив співрозмовник агентства.

"За дорученням міністерства закордонних справ взимку посольства РФ у країнах, які запровадили обмежувальні заходи щодо РФ, склали свої списки громадян, які проводять антиросійську політику, спрямовану на погіршення стосунків між Росією і ЄС, або підозрюються у причетності до корупційної чи іншої протиправної діяльності", - зауважило джерело.

"Включення кожного прізвища обґрунтовано", — зазначив він.

За словами дипломата, списки не публікуються, але кожен іноземець, що збирається поїхати в Росію, може в російському посольстві або консульстві дізнатися, чи включене його прізвище в список і чи не заборонений йому в'їзд в Росію.

Кількість іноземних громадян, що потрапили в чорний список, дипломат не назвав, зазначивши, що практично в кожній європейській країні вони є.

"Європейський союз був повідомлений про такий список. Деяких європейців раніше вже не пустили на територію Росії", — сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію РФ депутатові Бундестагу, експерту фракції ХДС/ХСС із зовнішньої політики Карлу-Георгу Вельманну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.