Швеція хоче прискорити процедуру прийому іноземців на роботу

Вівторок, 26 травня 2015, 12:31

У Швеції пропонують нову схему, яка допоможе кваліфікованим іноземцям якомога швидше влаштуватися на роботу.

Урядовий план планують реалізувати протягом року, повідомляє thelocal.se.

Одне з пріоритетних завдань правлячої лівоцентристської коаліції – до 2020 року знизити рівень безробіття до найнижчого серед країн Європейського Союзу. Однак, рівень безробіття у Швеції останніми роками стабільно тримається на позначці 8%.

За словами міністра з питань ринку праці Ільви Юханссон, представлена схема покликана подолати цю тенденцію і стимулювати зростання кількості робочих місць

"Ринок праці є відносно сильним. Зростання кількості нових робочих місць - це добре, але це все ще досить слабкий вплив на рівень безробіття", - сказала міністр.

Плани, які мають втілювати в життя з 2016 року, досі формуються і як вони будуть виглядати, залежить від потреб у різних сферах.

В теорії, наприклад, доктор, чекаючи на підтвердженя сертифікату у Швеції може тимчасово працювати ассистентом у лікарні. Або кухар, який говорить по-англійськи, може почати працювати поки вивчає шведську мову.

За словами Юханссон, схема навряд чи створить великі обсяги нових робочих місць. Тим не менш, в цілому рівень безробіття, як очікується, знизиться до 7,5% в цьому році і до 7,3% в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: