Європа помилилася, відновивши стосунки з Росією, і має наслідки в Україні - Фотига

Четвер, 28 травня 2015, 17:52

Європа помилилася, відновивши стосунки з Росією після її агресії у Грузії і тепер наслідки цього рішення можна побачити на сході України.

Про це сказала депутат Європарламенту, екс-міністр закордонних справ Польщі Анна Фотига під час 8-го Київського безпекового форуму.

"Це було чітко зафіксовано в документах РФ, яку політику вона вестиме. Західний світ не хотів цього бачити і відводив очі під час агресії Росії в Грузії. І ми бачимо наслідки цього в Україні. Політика Європи, яка була раніше, перезавантаження відношень з Росією, було помилкою", - сказала вона.

Вона нагадала, що у 2008 році Європа знову відновила діалог з РФ, "хоча вона становили чітку ядерну загрозу Варшаві на той час".

"Ми попереджали, що це може бути катастрофою. Закономірність чітка: росіяни використовують аргументи меншин у республіках колишнього СРСР. Україна зараз фактично бореться за всіх нас. Порушення повітряного простору і морських кордонів йдуть всюди аж до Португалії", - наголосила вона.

Фотига також підкреслила, що до анексії Криму там не було порушень прав людини. Після анексії почалися закриття українських шкіл, зникнення татарських активістів.

"Про які права на самовизначення там можна говорити? Тож російська аргументація не має ніякого юридичного підґрунтя", - підкреслила євродепутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: