Олланд, Меркель та Путін обговорили ситуацію на Донбасі

П'ятниця, 29 травня 2015, 18:52

10 червня у Парижі відбудеться зустріч в "нормандському" форматі для контролю за процесом виконання мінських домовленостей на рівні заступників міністрів закордонних справ.

Про це під час телефонної розмови домовилися президент Франції Франсуа Олланд, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін, повідомляє сайт Єлисейського палацу.

"Зустріч для контролю за процесом виконання мінських домовленостей відбудеться в Парижі 10 червня на рівні заступників міністрів закордонних справ/політдиректорів", - йдеться у повідомленні

Олланд і Меркель заявили Путіну про необхідність швидкої реалізації всіх заходів, які вказані у мінській угоді.

"Вони висловили надію, що чотири робочі Групи з питань політики, безпеки, економічного і гуманітарного характеру, створені 6 травня в рамках тристоронньої контактної групи виробляють конкретні рішення", - зазначається в заяві.

Сторони також наголосили, що сепаратистські лідери, які пов'язані з цими робочими групами, повинні активно і конструктивно брати участь у їхній роботі.

Олланд і Меркель такод наголосили на важливій ролі у підготовці та моніторингу майбутніх місцевих виборів в районах, що знаходяться під контролем сепаратистів.

"ОБСЄ, зокрема, повинна мати можливість вільного доступу на всі території, контрольовані сепаратистами", - йдеться у повідомленні.

Вони нагадали також, що підготовка до місцевих виборів здійснюється в рамках законодавства України.

Крім того, Олланд і Меркель наголосили, що має бути на повне дотримання режиму припинення вогню і застосування важких озброєнь, звільнення ув'язнених і відновлення торговельно-економічних відносин між зоною, контрольованою сепаратистами, і рештою території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.