Країни ЄС не повинні піддаватися на шантаж агресора - Грибаускайте

Четвер, 7 травня 2015, 13:22

Країни ЄС не повинні піддаватися на шантаж агресора.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, передає TVN24.

"Сьогодні, будучи частиною вільної і демократичної Європи, ми не повинні піддаватися на шантаж агресора", - відзначила вона.

"Ми не можемо погодитися з підбурюванням до нової війни і святкувати завоювання території України під демонстрацію мускулів російської армії, відвідуючи парад у Москві", - наголосила Грибаускайте.

За словами президента Литви, моральним обов'язком Європи є боротьба проти будь-якої форми агресії, ненависті і будь-якої спроби окупувати інші країни.

"Наш обов'язок полягає в захисті миру, демократії і свободи європейських народів, щоб переконатися, що болючий урок історії - Голокост, нелюдська жорстокісь, агресія і примусовий поділ Європи - ніколи не повториться", - підкреслила вона.

Як відзначила Грибаускайте, російська агресія та пострадянський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи сьогодні.

"Нині ми маємо справу з тією ж агресією та імперськими намірами, як 70 років тому, і ми повинні захищати наші цінності і принципи від держави, яка є постійним членом Ради безпеки ООН", - наголосила вона.

"Ми ніколи не можемо дозволити, щоб хтось руйнував те, що було досягнуто за рахунок примирення, інтеграції та важкої роботи Європи",  - додала президент Литви.

Нагадаємо, раніше Грибаускайте заявила, що підписана в Мінську угода про припинення вогню на сході України не дотримується і фактично більше не існує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: