Ізоляція Росії буде очевидною 9 травня - Грибаускайте

П'ятниця, 24 квітня 2015, 16:39

Під час святкувань Дня перемоги в Москві 9 травня всьому світу буде видно політичну ізоляцію Росії, тому що ніхто з вищих європейських чиновників і глав провідних країн туди не приїде.

Про це сказала президент Литви Даля Грибаускайте в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я думаю, агресія Росії на даний момент зупинена, тому що конфлікт триває вже другий рік. Введена в дію політична ізоляція. Це добре видно на прикладі параду 9 травня. Хто приїде на парад?" - сказала Грибаускайте.

За її словами, світ надіслав чіткий сигнал Росії, що поведінка Кремля є неприйнятною.

"Постачання важкого озброєння і відкрита брехня всьому світу - це неприйнятно. Така поведінка подібна до терористичної. І цивілізований світ заявляє про це дуже голосно", - підкреслила вона.

Нагадаємо, більшість європейських лідерів відмовилися від участі в параді.

Раніше стало відомо про відмову президента Чорногорії Філіпа Вуяновича, президента Молдови Ніколае Тімофті, президента Фінляндії Саулі Нііністьо, президента Словаччини Андрія Кіски та президента Болгарії Росена Плевнелієва.

Також відмовилися приїхати до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі та Словенії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.