У Брюсселі поновилися переговори Греції з міжнародними кредиторами

Неділя, 14 червня 2015, 14:28

14 червня в Брюсселі продовжилися започатковані напередодні переговори між грецьким урядом та інститутами-кредиторами: Єврокомісією, ЄЦБ і МВФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на європейське дипломатичне джерело.

"Переговори тривають, що-небудь коментувати занадто рано. Як ми неодноразово заявляли, інститути працюють на результат", - сказав співрозмовник агентства.

Європейські ЗМІ звертають увагу на те, що це питання сьогодні набуло вже невідкладного характеру, оскільки 30 червня Афіни мають виплатити 1,6 млрд євро за позикою МВФ.

Деякі оглядачі висловлюють сумніви, що грецька влада здатна здійснити цю оплату без отримання 7,2 млрд євро, очікуваних Грецією в рамках плану допомоги. Але цей транш блокується безрезультатними поки що переговорами Афін із кредиторами.

На 18 червня заплановано засідання Єврогрупи (ради міністрів фінансів єврозони), яке в Брюсселі розглядають як вирішальне для затвердження угоди між Грецією і кредиторами. Про це, зокрема, заявив минулого тижня голова Європейської Ради Дональд Туск.

"Наразі всім потрібні рішення, а не переговори. Більше немає можливості грати в ігри, більше немає на це часу. Наближається той день, коли я боюся, хто-небудь скаже, що гра закінчена", - наголосив глава Євроради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.