Екс-головред Комерсанту: Путін боїться Гаазького трибуналу, і йому там місце

Середа, 17 червня 2015, 17:57

Багаторічний керівник російської газети "КоммерсантЪ", видавничого дому КоммерсантЪ та газети "КоммерсантЪ-Украина" Андрій Васильєв переконаний, що російський президент Володимир Путін всерйоз побоюється опинитися на лаві підсудних у Гаазі.

Про це Васильєв, який нині переїхав до Латвії, заявив в інтерв’ю латвійській редакції онлайн-видання Delfi.

"Путін чудово знає, що сталося з Мілошевичем, Каддафі і дідусем Піночетом. От і не хоче йти на пенсію. Занадто багато впливових ворогів. Тому вихід у нього один: щоб стояти на місці, треба дуже швидко бігти вперед", - пояснює медіаменеджер, який був особисто знайомий з Путіним, мотиви російського лідера.

"Нині його (Путіна) головний внутрішній мотив – виживання. Якщо не залишиться президентом і втратить імунітет, то його чекатиме Гаазький трибунал", - вважає Андрій Васильєв.

Він також порівняв Путіна з українським екс-президентом Януковичем, порівнюючи Межигір’я та дачу Путіна в Геленджику.

Журналіст, нинішнє інтерв’ю якого насичене жорсткою критикою на адресу Путіна, пояснив також відсутність такої критики за часів, коли він очолював "КоммерсантЪ".

"КоммерсантЪ в кремлівські ігри не грав, але дотримувався якихось загальних правил, не йдучи в повну "відморозку" із серії "геть криваву кліку!". Все ж газета мала зберігати респектабельність, рахуватися з бізнес-спільнотою та рекламодавцями. От ми і лавірували!", -  розповів він.

Як відомо, Васильєв очолював "КоммерсантЪ" з 1999 до 2010 року, з перервою на 2005-2006, коли керував виданням "КоммерсантЪ-Украина".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.