Проросійським терористам доведеться відповідати в Гаазькому суді – СБУ

Субота, 21 лютого 2015, 18:39

В Службі безпеки України запевняють, що проросійські терористи, які діють на Сході, будуть притягнені до відповідальності Міжнародним кримінальним судом ООН (МКС), якщо не вдасться доставити їх до суду в Україні.

Про це повідомив начальник головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк під час виставки "Присутність. Докази агресії російських військ на території України" на Михайлівській площі в центрі Києва, повідомляє УНІАН.

Представник СБУ наголосив, що терористи, які винні у загибелі людей, відповідатимуть за злочини проти людяності. "Я ще раз наголошую, у нас є кримінальна справа, за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни – ЄП), і ми будемо роби все, щоб притягнути всіх винних, в тому числі громадян Російської Федерації, до кримінальної відповідальності", - додав він.

За словами Вовка, у разі неможливості притягнення терористів до відповідальності в Україні, очікується звернення до міжнародних судових інстанцій, а саме до МКС.

"Не зможемо забезпечити їх доставку сюди, думаю, що міжнародна спільнота, міжнародний кримінальній суд - а ми вийдемо на цю позицію, -  їх притягне. Вони повинні знати, що все одно вони будуть відповідати в тому числі за страшний злочин, за злочин проти людяності", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.