У Франції арештували майно "Росія сьогодні" і ТАСС

оновлено
Четвер, 18 червня 2015, 16:23

Судові пристави у Франції заарештували майно пропагандистського телеканалу Russia Today, обмежувальні заходи торкнулися агентства ТАСС.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерело, близьке до колишнім акціонерам компанії ЮКОС. Інформацію також підтвердив глава Group Menatep Limited Тім Осборн.

За словами Осборна, у випадку з Russia Today мова йде про арешт будинку, в якому знаходиться телеканал в Парижі. У випадку, якщо телеканал приносить виручку державі, вона теж буде заарештована.

Щодо зарплат співробітників, Осборн пояснив, що їх арешт торкнутися не повинен, так як вони нараховуються працівникам і не є власністю держави.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян повідомила, що RT "подбали про це заздалегідь і вжили заходів, які не дозволять шляхом блокування рахунків зупинити наше радіо- і онлайн-мовлення в Європі та інших країнах".

Згодом Симоньян повідомила у Twitter, що у телеканалу немає ніякого майна у Парижі, і, відповідно, не було ніякого арешту.

У коментарі РІА "Новості" вона зазначила французькі пристави наклали арешт на рахунок представництва міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні", а не RT.

Також обмежувальні заходи торкнулися агентства ТАСС.

"У зв'язку з тим, що майно ТАСС за кордоном належить Російської Федерації, то діючі обставини його теж торкнулися. Ми ведемо роботу в рамках загальної політики держави з даного питання. Подробиці ми не розкриваємо", - повідомили в агентстві.

Як повідомлялося, арешт російських активів за кордоном здійснюється на виконання рішення Постійної палати третейського суду в Гаазі у справі акціонерів компанії ЮКОС проти РФ.

Раніше низка російських джерел заявили про арешт російських активів в Бельгії на виконання рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), однак згодом Страсбург спростував цю інформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.