Шокін запропонував Британії створити спільну групу з розслідування справ проти екс-чиновників

Четвер, 18 червня 2015, 17:32

Генеральний прокурор Віктор Шокін запропонував створення спільної робочої групи із залученням британських експертів та фахівців для розслідування проваджень стосовно колишніх українських чиновників, діяння яких мають відношення до Великої Британії. 

Про це Шокін сказав на зустрічі с послом Британії в Україні Саймоном Смітом, повідомляє прес-служба ГПУ.

Окремо Шокін подякував за співпрацю з Національним агентством по боротьбі із злочинністю Великої Британії у питанні розслідування кримінальних проваджень щодо колишніх високопосадовців.

Шокін розповів Сміту про створення та функціонування Реєстру проваджень про злочини, вчинені під час Революції Гідності, розробку законопроекту про повернення в Україну коштів, незаконно виведених за її межі колишніми високопосадовцями, який в подальшому буде внесено на розгляд парламенту, а також про перші результати застосування норм законодавства про заочне кримінальне провадження.

Також Шокін повідомив про план реформування органів прокуратури України, який передбачає створення управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки, значне скорочення кількості співробітників прокуратури тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.