Ципрас у Росії заявив, що у проблемах Греції винна Європа

П'ятниця, 19 червня 2015, 15:36

Проголошення заходів жорсткої економії у низці країн Європейського союзу не допоможе вирішити фінансових проблем.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, виступаючи на економічному форумі в Санкт-Петербурзі.

"Проголошення процесу затягування поясів і заходів жорсткої економії веде в нікуди. Так звана грецька проблема, це не грецька проблема, це – європейська проблема. Проблема не зводиться до Греції, а проблема зводиться до єврозони та її структури. І питання в тому, чи може ЄС знову стати регіоном розвитку, процвітання та солідарності. Чи продовжуватиме йти шляхом, який веде у глухий кут", - сказав Ципрас.

За словами грецького прем'єра, грецька криза викликана давніми проблемами ЄС, зокрема, неготовністю реагувати на економічні зміни у світі.

"Євросоюз повинен знову вийти на свою дорогу, повернувшись до своїх початкових принципів солідарності і соціальної справедливості", - додав він.

Ципрас також зазначив, що Греція знайде шлях з фінансової кризи, правда, не став уточнювати, який саме.

"Ми знаходимося в середині бурі, але ми морський народ і не боїмося виходити з бурі з тим, щоб прийти в новий ще більш безпечний порт", - додав він.

Як повідомлялося, Керуюча рада ЄЦБ у п'ятницю проведе екстрене засідання для того, щоб обговорити запит від центробанку Греції  щодо збільшення ліквідності грецьких банків.

Лідери ЄС проведуть 22 червня позачерговий саміт, оскільки зустріч Єврогрупи щодо програми допомоги Греції вкотре завершилася невдачею.

Раніше представники єврозони вперше обговорили можливий дефолт Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.