ЄС надасть 1,7 млн євро допомоги переселенцям Харківської області

П'ятниця, 19 червня 2015, 16:49

Європейський Союз надасть Харківській області 1,7 млн. євро на допомогу переселенцям.

Про це повідомив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Йоганес Ган в Харкові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Оскільки ми плануємо надати 1,7 млн євро саме Харківському регіону для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, я вважав за необхідне для себе як комісар, який відповідає також і за ці питання, особисто дізнатися про реальні проблеми і виклики, мати особисті враження про ситуацію, щоб наша допомога була більш цілеспрямованою", - сказав Ган.

Він повідомив, що йому вдалося, зокрема, поспілкуватися з переселенцями, що живуть у дитячому таборі "Ромашка".

"На жаль, не мав можливості поспілкуватися з великою кількістю людей. Я говорив тільки з 5 - 10 людьми... Але всі вони говорили, що хотіли б повернутися додому. У нас просто моральне зобов'язання зробити все можливе, щоб допомогти цим людям. Ми це робимо, даючи вже названі суми грошей. Для нас головне, щоб ці гроші дійсно дійшли до людей", - підкреслив Йоганес Ган.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз надасть близько 723 тисяч євро на проект "Активація територіальної громади міста Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.