Німеччина та Польща надають Україні гумдопомогу для 11 тис. людей

Вівторок, 16 червня 2015, 16:47

У вівторок з Києва до Запоріжжя вирушає німецько-польський гуманітарний вантаж, щоб забезпечити більше 11 тис постраждалих від конфлікту на Донбасі життєво необхідними товарами.

Про це було сказано в ході візиту уповноваженого з питань гуманітарної допомоги ФРН Крістофа Штрессера і заступника глави МЗС Польщі Конрада Павліка, повідомили "Європейській правді" в посольстві Німеччини в Україні.

"В Україні в умовах критичної  гуманітарної ситуації наразі перебуває близько 5 мільйонів людей. Люди, що потерпають від конфлікту, терміново потребують нашої допомоги", - сказав Штрессер.

"Я радий, що цією спільною гуманітарною ініціативою Німеччина та Польща зроблять свій внесок у те, щоб нині підтримку отримали передусім діти, а також хворі та люди похилого віку" - додав він.

Як повідомлялося, переговорів між канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем’єр-міністром Польщі Евою Копач сторони домовилися про організацію спільного гуманітарного конвою до України.

Зокрема, МЗС Німеччини виділило на цю ініціативу 350 тис. євро. Загалом німецький уряд починаючи з 2014 року виділив на гуманітарні цілі для України понад 18 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.