Польща направила до України 20 вантажівок гуманітарної допомоги

Вівторок, 16 червня 2015, 08:53

У понеділок, 15 червня, 20 вантажівок гуманітарної допомоги для найбільш постраждалих від військових дій на сході України, вирушили з Варшави.

Про це повідомляє сайт МЗС Польщі.

Як підкреслив заступник глави МЗС Польщі Конрад Павлік, у вівторок в Києві польський гуманітарний вантаж об'єднається з німецьким та відправиться до Запоріжжя.

"Завтра у мене буде можливість зустрітися з міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Крістофером Штрассером та спільно супроводити гуманітарний вантаж з Києва до Запоріжжя", - відзначив він.

Як відзначається, гуманітарна допомога була організована спільно МЗС Польщі, Державної протипожежною службою, а також неурядовими організаціями - Польським Червоним Хрестом, Карітас Польща, Фундацією Польський центр міжнародної допомоги.

Як повідомляє МЗС Польщі, гуманітарний вантаж здебільшого складається  з продовольчих посилок, гігієнічних продуктів, у тому числі дитячих наборів, шкільного приладдя для дітей, спальних мішків, ковдр, складних ліжок, а також перев'язувальних матеріалів і найнеобхідніших ліків.

Загалом від початку конфлікту в Україні, Польща надала гуманітарної допомоги на 13 млн злотих (3 млн євро. - Ред.)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина та Польща організують спільний гуманітарний конвой в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.