Порошенко не приїхав на безпековий форум. В АП пояснили, чому

оновлено 12:27
Субота, 20 червня 2015, 10:27

Президент України Петро Порошенко не бере участь у найбільшому в Центральній та Східній Європі безпековому форумі GLOBSEC в Братиславі.

Його ім'я зникло з переліку спікерів пізно ввечері в п’ятницю, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Як повідомлялося раніше, Порошенко мав взяти участь у GLOBSEC і за погодженням з організаторами був включений до офіційної програми саміту. Він мав брати участь у панелі про Україну та її роль в Центральній Європі. Водночас, за словами організаторів, до вечора п’ятниці не було ані формальної відмови, ані офіційного повідомлення про деталі його приїзду.

Учасникам конференції не повідомили про причини змін.

Разом з тим у прес-службі президента повідомили, що Петро Порошенко "не планував відвідати цей форум і, відповідно, ніхто не підтверджував його участі у GLOBSEC".

"З багатьма учасниками форуму президент зустрічався на інших безпекових   конференціях, зокрема, на Мюнхенській, з частиною учасників двосторонні зустрічі заплановані найближчим часом", - повідомили в АП.

Конференція GLOBSEC є найбільшим дискусійних майданчиком, присвяченим безпековим питанням, у Центральній та Східній Європі, та входить у п’ятірку найвпливовіших у світі. Вона проводиться щорічно, цього року конференція пройде вдесяте. В ній беруть участь 9 голів держав та урядів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.