Австрієць Сайдик став новим спецпредставником ОБСЄ по Україні

Понеділок, 22 червня 2015, 16:28

Діючий голова ОБСЄ, глава МЗС Сербії Івіца Дачич у понеділок призначив австрійського дипломата Мартіна Сайдика на посаду спеціального представника ОБСЄ в контактній групі по врегулюванню ситуації в Україні.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Як повідомляється, Сайдик змінить на цій посаді Хайді Тальявіні, яка після року виконання обов'язків вирішила піти у відставку.

"Посол Сайдик - дуже досвідчений дипломат з широкою сферою знань, починаючи від міжнародного права до питань міжнародних відносин, і ми дуже раді вітати його в команді", - сказав Дачич.

Дозвольте мені подякувати послу Тальявіні за її видатні результати і внесок у дипломатичні зусилля з подолання кризи в Україні і навколо України, які виявилися безцінними",  -зауважив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що австрійський дипломат Мартін Сайдик є основним кандидатом на посаду спеціального представника ОБСЄ в контактній групі по врегулюванню ситуації в Україні.

Сайдик вважається жорстким, але справедливим парламентером, знає Росію, говорить російською, обіймав посаду посла Австрії в Москві.

Водночас, Австрія є однією з держав, які відомі скептичним ставленням до євроінтеграції України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.