МЗС: нові правила отримання шенгену наблизять Україну до безвізового режиму з ЄС

Вівторок, 23 червня 2015, 17:29

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що нові правила отримання шенгенської візи наближатимуть Україну до безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це на брифінгу на тему розгортання Візової інформаційної системи ЄС в Україні заявила начальник візового відділу Департаменту консульської служби МЗС України Ганна Тіщенко, повідомляє УНІАН.

"Візова біометрика є серйозним кроком на шляху упередження візового шахрайства. Цей крок спрямований на збільшення видачі шенгенських віз, на збільшення кількості багаторазових віз, а також відбувається один раз впродовж п'яти років, і після здачі візової біометрики впродовж 59 місяців особа, яка здала відбитки пальців, може цього не робити.

Цей елемент наблизить Україну до безвізового режиму, незважаючи на те, що відбувається персоніфікація особи, яка подає на отримання шенгенської візи", - пояснила Тіщенко.

За її словами, система повністю автоматизована. До неї мають доступ виключно консули та консульські установи країн-членів ЄС.

Разом з тим, коментуючи можливість зменшення або збільшення кількості відмов видати шенгенську візу при роботі нової системи, Тіщенко зауважила, що необхідно зачекати певний час.

Проте вона сподівається, що нова система зменшить кількість відмов.

Як повідомлялося, з 23 червня в Україні розпочала функціонувати Візова інформаційна система ЄС (ВІС).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.