Словацький газовий оператор Eustream відповів на критику Яценюка

Середа, 24 червня 2015, 15:16

Словацький газовий оператор  Eustream вважає скарги прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка на його контракт з "Газпромом" недоречними.

Про це йдеться в повідомлені, поширеному прес-службою Eustream.

"Ми повинні чітко сформулювати, що українська скарги у зв'язку з контрактами Eustream з російським постачальником є недоречними",  - говориться в повідомленні.

"Робота газовимірювальної станції у Вельке Капушани не регулюється вищезазначеним контрактом, а окремими угодами щодо технічних умов передачі (газу. - Ред.)",  - відзначає словацький газовий оператор.

Водночас у Eustream нагадали Яценюку про те, що Україна наразі використовує лише половину реверсного потенціалу газопроводу Вояни-Ужгород.

"Eustream ретельно дотримується принципів європейського права та своєї місії, яка полягає в безпечному і надійному транспортуванні природного газу",  - наголосили в компанії.

Як відомо, раніше ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що глава українського уряду Арсеній Яценюк направив лист керівництву Євросоюзу, в якому заявив про невідповідність законодавству ЄС угоди між компанією "Газпром" і  словацьким оператором Eustream.

До листа було додано документ юридичної фірми Wikborg Rein, в якому говориться, що російська компанія, що контролює потоки по трубопроводу Ужгород — Вельке-Капушани, перешкоджає роботі української газотранспортної компанії "Укртрансгаз".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.